Perez baalt van afgelaste Klassieker

Perez baalt: 'Dat is toch shocking? Het is intimiderend, maar...'

2 september om 09:25

Kenneth Perez baalt nog steeds van de afgelasting van De Klassieker. De gemeente van Rotterdam zette een streep door de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax na een aangekondigde politiestaking.

"Het is toch verdrietig dat we geen wedstrijd kunnen afwerken zonder honderden politiemensen?", begint Perez zijn verhaal bij Dit Was Het Weekend. "Er zijn meer dan honderd mensen nodig voor wanneer de spelersbus arriveert. Dat is toch shocking? Het is intimiderend, maar ik geloof ook dat het door de ME en politie intimiderend wordt. Het is echt iets van: wauw, waar kom je nu binnen?"

Perez kan begrip opbrengen voor de beslissing van de gemeente van Rotterdam om De Klassieker niet door te laten gaan. "Ik snap dat je het risico niet durft te nemen en het is heel makkelijk om vanachter de desk te zeggen: geef die mensen de kans om te laten zien dat ze het kunnen", aldus de analist. "Er zijn dus zo veel mensen die het niet kunnen laten om iets te doen bij de bus. Meer dan honderd politiemensen heb je nodig om die veilig aan te laten komen. Daar moeten we over nadenken."

In plaats van op zondagmiddag wordt de clash nu op woensdag 30 oktober om 18.00 uur afgewerkt. Eerder gaf Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, aan geen Klassieker in het donker te willen, maar nu gebeurt dat alsnog. "De KNVB kan ook niet zeggen: we spelen om 14.00 uur. 18.00 uur is voor heel veel mensen ook geen goede tijd", vertelt Perez. "Het is allemaal net niks. Dan kun je het net zo goed om 20.00 uur doen, als het toch donker is."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: