Kwakman zet vraagtekens bij Ajax

Kwakman zet vraagtekens bij Ajax: 'Ik ben heel benieuwd hoe ze dit gaan oplossen'

2 september om 08:44

Kees Kwakman vraagt zich af hoe Ajax het luxeprobleem in de spitspositie gaat oplossen. Wout Weghorst werd afgelopen week in Amsterdam gepresenteerd als nieuwe spits, waardoor trainer Francesco Farioli met Weghorst, Brian Brobbey en Chuba Akpom nu drie spitsen tot zijn beschikking heeft.

Bij Dit Was Het Weekend stelt presentator Milan van Dongen dat de emotionele Weghorst 'heel interessant wordt' in de Eredivisie. "Dat zijn we ook wel gewend toch? Dat het allemaal een beetje veel is", reageert Kwakman. "Dat hoort blijkbaar bij hem. We gaan hem vooral beoordelen op zijn voetbalkwaliteiten hopelijk en niet te veel op alles eromheen. Ik ben heel benieuwd hoe Ajax dit gaat oplossen."

"Akpom zal dan moeten vertrekken lijkt mij", gaat Kwakman verder, waarna collega-analist Kenneth Perez zich afvraagt waarnaartoe. "Saudi-Arabië of Turkije, weet ik het. Het zijn ook alle drie geen spitsen die er net achter kunnen spelen lijkt mij. Dat je zegt: eentje gaat er even net achter spelen. Dan moeten ze al samen diep gaan spelen, dat doet Farioli ook niet. Dus ik ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken", aldus Kwakman.

Perez vindt dat Farioli moet gaan kiezen voor een vaste spits. "Diegene die niet gekozen wordt moet dat accepteren, hoe moeilijk dat ook is. Brobbey zal wel diegene zijn die gaat sneuvelen, want ik denk niet dat Weghorst gehaald is om op de bank te zitten", stelt de analist. "Dat zou wel echt de grootste kapitaalvernietiging zijn in de zin van: je hebt al niet veel geld, dan koop je hem toch niet om op de bank te zetten. Om het weinige geld dat je kan uitgeven te gebruiken voor een spits, is dan misschien niet de meest voor de hand liggende optie."