'Hwang stevige versterking voor Feyenoord'

'Feyenoord troeft Eredivisie-concurrent af voor Hwang, maar niet Ajax'

2 september om 06:55

Feyenoord lijkt de drukste Deadline Day tegemoet te gaan van de traditionele topclubs in Nederland. De Rotterdammers geven nog gas voor Andreas Skov Olsen, terwijl Jordan Lotomba en In-Beom Hwang zo goed als binnen zijn.

De 25-jarige Lotomba is de vervanger van Lutsharel Geertruida, terwijl Hwang binnen Feyenoord 'als een stevige en directe versterking wordt beschouwd', zo weet De Telegraaf. De Zuid-Koreaanse international gaat een vijfjarig contract tekenen in De Kuip. Hoewel hij een transferclausule van acht miljoen euro in zijn contract bij Rode Ster Belgrado heeft, valt de afkoopsom lager uit. Het precieze bedrag is niet bekend.

De voorzitter van Rode Ster Belgrado gaf aan dat er meer dan één bod is gekomen vanuit Nederland. Volgens De Telegraaf is de kans echter klein dat Ajax zich heeft gemeld vanwege 'de beperkte financiële slagkracht'. Met wie Feyenoord wel concurreerde voor de 27-jarige middenvelder, is niet duidelijk.

Naast Lotomba en Hwang doet Feyenoord nog een ambitieuze poging om Skov Olsen los te weken bij Club Brugge. Het zijn waarschijnlijk de laatste wapenfeiten van de Rotterdammers.