Van Dijk hoopte op monsterscore tegen Ten Hag: 'Had misschien wel gemoeten'

Van Dijk kritisch na zege op Ten Hag: '5-0 of 6-0 had misschien wel gemoeten'

1 september om 22:38
Laatste update: 1 september om 23:02

Liverpool heeft tegen Manchester United nagelaten een monsterscore neer te zetten, zo geeft Virgil van Dijk aan in gesprek met ViaPlay. De aanvoerder van het team van Arne Slot benadrukt dat er hard gewerkt moet worden om te blijven presteren, maar geeft ook aan genoten te hebben van de zege op de rivaal.

Op de vraag of Liverpool een serieuze gooi kan doen naar de landstitel, reageert Van Dijk genuanceerd. "Laten we het hopen, we gaan er hard voor werken. Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat het in het begin heel goed gaat. Je komt in een heel intense periode na de internationale week. Dan gaat het erom dat iedereen fit blijft, iedereen ritme houdt en op het allerhoogste niveau blijft spelen."

Op het hoogste niveau blijven presteren gaat echter niet vanzelf, benadrukt de centrale verdediger. "Dat is niet vanzelfsprekend. En het is natuurlijk ook nog maar de vraag hoe iedereen terugkomt vanuit de internationale elftallen, maar goed, het geeft wel vertrouwen, drie overwinningen."

Met name de overwinning op Manchester United biedt perspectief voor Liverpool, zo geeft Van Dijk aan. "Vandaag was gewoon een geweldige pot. We geven twee grote kansen weg, waarbij we het beter moeten doen", stelt Van Dijk, waarna hem wordt voorgehouden dat het ook 5-0 of 6-0 voor Liverpool had kunnen zijn. "Misschien had dat wel gemoeten, ja", stemt de Oranje-captain in.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: