Ten Hag wijt nederlaag aan persoonlijke fouten: 'Briljant afgestraft'

Ten Hag na confronterende vraag: 'Nee, anders win je geen prijzen, zoals wij'

1 september om 21:55
Laatste update: 1 september om 22:22

Erik ten Hag wijt de 0-3 nederlaag tegen het Liverpool van Arne Slot aan persoonlijke fouten voorafgaand aan de goals. De trainer van Manchester United is van mening dat de wedstrijd verder gelijk opging en geeft aan niet te twijfelen aan zijn eigen functioneren.

"We hebben fouten gemaakt en zij waren erg klinisch in de afwerking, dat hebben ze goed gedaan", stelt Ten Hag tegenover Sky Sports. "Alle drie de goals kwamen voort uit persoonlijke fouten van ons. Misschien kun je over de laatste nog discussiëren waar onze 'dubbele zes' was, maar bij de rest... Liverpool heeft het briljant afgestraft", aldus de oefenmeester.

Ten Hag stelt dat, los van de persoonlijke fouten, het een gelijkopgaande wedstrijd was. Toch is de zege voor de ploeg van Arne Slot verdiend, geeft hij aan. "Het is duidelijk dat Liverpool het verdiend heeft. We moeten nederig zijn en onszelf verbeteren." Op de vraag of het probleem bij The Red Devils wellicht ook bij de trainer zelf ligt, reageert Ten Hag op de persconferentie duidelijk. "Dat denk ik niet, anders zou je geen prijzen winnen en grote tegenstanders verslaan, zoals wij doen. Het spijt me voor je, maar na Manchester City hebben wij de meeste prijzen gewonnen. Helaas voor jou."

"Het komt hard aan", zegt Ten Hag over de nederlaag, tegenover ViaPlay. "Als je verliest van Liverpool, je rivalen... dat is uiteraard heel vervelend. Vooral voor de fans, maar natuurlijk ook bij ons. Dat doet pijn, dat moet ook pijn doen. Dat neem je mee en dan ga je weer verder, je moet de motivatie weer vinden."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: