Perez maakt wegwerpgebaar en loopt leeg over drinkpauzes

Perez maakt wegwerpgebaar en loopt leeg: 'Wie verzint zoiets? Kom op, zeg'

1 september om 21:25

Kenneth Perez heeft zondagmiddag vol ongeloof naar FC Utrecht - FC Twente gekeken. Na 22 minuten werd het spel stilgelegd voor een drinkpauze en daar snapt de ESPN-analist werkelijk hélemaal niets van.

"Wat missen wij over het algemeen bij Nederlandse teams in Europa? Hardheid", begint Perez bij Dit was het Weekend. "Het is 22 graden en we gelasten een drinkpauze in... Wie verzint zoiets? Ik zat echt op de bank te genieten van een wedstrijd met veel intensiteit en duels. Het ging heen en weer. En dan stopt het spel voor een drinkpauze. De trainers kregen alle mogelijkheden om het tactisch neer te zetten. En toen werd het oersaai!"

"Daar moeten ze echt mee stoppen", haakt Kees Kwakman in. "Kom op zeg, alsjeblieft. Ik heb één keer in m'n carrière een drinkpauze gehad. FC Groningen tegen Willem II, in de eerste speelronde. Het was 35 graden. En nu gaan we het elke week doen?"

De voetballerij degradeert zichzelf tot het lachertje van de topsport, vindt Perez, die tijdens zijn relaas zelfs een wegwerpgebaar maakte. "Het is niet heel gek dat olympische sporters onze bedrijfstak uitlachen. Wij zijn echt de watjes van de topsport. Zij gaan tot het gaatje, door weer en wind. Wij hebben een drinkpauze bij 22 graden. Alsjeblieft, zeg."