VP's elftal van de week

VP's Elftal van de Week: PSV en AZ absolute hofleveranciers met zeven spelers

2 september om 10:00

Speelronde vier was er één zonder Feyenoord en Ajax vanwege de uitgestelde Klassieker. Toch waren er genoeg uitblinkers die zichzelf op een goede manier hebben laten zien. PSV (vier spelers), AZ (drie spelers) en Sparta Rotterdam (twee spelers) zijn de absolute hofleveranciers van VP's Elftal van de Week.

Nick Olij (Sparta Rotterdam) 
Olij werd deze week door Ronald Koeman bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal gehaald en de doelman liet tegen Willem II direct zien waarom. Met een aantal goede reddingen hield hij zijn team in leven en pakte Sparta de overwinning.

Wouter Goes (AZ)
De jonge Goes toonde zich tegen RKC Waalwijk een volwaardige verdediger voor de Alkmaarse defensie. De mandekker speelde erg volwassen en blonk uit in de achterste linie van AZ.

Marvin Peersman (FC Groningen)
Peersman is inmiddels een vaste waarde in het centrum van de goed presterende promovendus en ook tegen Almere City speelde hij niet onverdienstelijk. De centrumverdediger gaf de assist op de gelijkmaker van Leandro Bacuna en was ook verdedigend belangrijk.

Sam Kersten (sc Heerenveen)
Kersten werd afgelopen zomer door Heerenveen overgenomen van PEC Zwolle en de verdediger heeft zijn waarde zonder twijfel al bewezen. De verdediger gaf in de grote zege op NAC een assist en bleef goed op de been.

Matteo Dams (PSV)
Door het gebrek aan defensieve versterkingen bij PSV mocht de twintigjarige Dams het weer laten zien als rechtsback. Het talent uit de jeugd van de Eindhovenaren bleef erg goed overeind en liet zich zien met een aantal goede acties.

Joey Veerman (PSV)
Veerman was één van de echte uitblinkers van het weekend. De Oranje-international was de ware maestro op het middenveld van PSV en mocht in de tweede helft ook nog een doelpunt bijschrijven in de 3-0 overwinning op Go Ahead Eagles.

Jordy Clasie (AZ)
Tegen RKC Waalwijk was Clasie de regisseur van AZ. De routinier gaf nog een assist en was erg belangrijk voor de ploeg van Maarten Martens die met 3-0 won van de hekkensluiter.

Pelle Clement (Sparta Rotterdam)
Clement vormde samen met Camiel Neghli het uitblinkersduo bij de Spartanen. De Rotterdammers pakten nipt de zege tegen Willem II en Clement was belangrijk met de eerste treffer.

Jens Toornstra (FC Utrecht)
Toornstra was tegen FC Twente een waar verlengstuk van coach Ron Jans in het veld. De middenvelder was druk aan het coachen en sturen de gehele wedstrijd, maar hij vond tussendoor ook nog tijd om de openingstreffer te maken.

Ruben van Bommel (AZ)
Van Bommel was één van de meest productieve spelers van het weekend. De buitenspeler toonde zich van onmisbare waarde door twee keer te scoren tegen RKC Waalwijk. Dat waren zijn eerste goals van het seizoen en zo liet hij zich duidelijk zien aan coach Martens.

Guus Til (PSV)
Til is niet altijd een basisspeler bij PSV, maar als hij vanaf de aftrap begint is hij altijd belangrijk. Zo ook tegen Go Ahead Eagles waar hij al snel tekende voor de openingstreffer. De goede wisselwerking met Luuk de Jong en Hirving Lozano levert Til waarschijnlijk ook een plusje op in het notitieboek van Peter Bosz.