'Feyenoord heeft Lotomba binnen'

'Feyenoord bereikt vliegensvlug akkoord met Nice, opvolger Geertruida is binnen'

1 september om 15:11
Laatste update: 1 september om 15:24

Feyenoord heeft met Jordan Lotomba de opvolger van Lutsharel Geertruida binnen. Dat meldt 1908.nl. De rechtsback van OGC reist binnenkort naar Rotterdam af om zich medisch te laten keuren, nadat de clubs een akkoord bereikten. 

Nadat 1908 eerder op de dag al meldde dat Feyenoord zich bij OGC Nice gemeld heeft voor Lotomba, ligt er nu al een akkoord op tafel. De Zwitserse rechtsback reist binnen afzienbare tijd af naar Rotterdam om zich medisch te laten keuren. Wordt ook die laatste plooi gladgestreken, dan heeft Feyenoord zijn gewenste opvolger voor Geertruida binnen. 

Geertruida vertrok voor 25 miljoen euro inclusief bonussen naar RB Leipzig. Feyenoord is daarom naarstig op zoek naar een rechtsback. De Rotterdammers hadden met Bart Nieuwkoop en de minder ervaren Givairo Read nog maar twee opties voor die positie. Eerder zag Dennis te Kloese Marcus Pedersen en Neraysho Kasanwirjo al vertrekken. Eerder was Kevin Diks in beeld, maar uiteindelijk is de keuze dus gevallen op Lotomba. Een klein gedeelte van de transfersom van Geertruida wordt uitgegeven aan de rechtsback. 

Lotomba maakte acht keer zijn opwachting voor Zwitserland en daarin scoorde de back één keer. De Zwitser kwam in de jeugd uit voor Team Vaud en Lausanne Sport. Uiteindelijk belandde hij via BSC Young Boys in 2020 bij Nice, dat zeven miljoen euro voor hem neertelde. In 143 duels voor de Fransen scoorde de rechtspoot twee keer en hij gaf drie assists. Vorig seizoen werkte Lotomba samen met Ajax-trainer Francesco Farioli. 

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: