FC Utrecht wint in eigen huis van FC Twente

FC Utrecht legt Twente over de knie in vermakelijk duel met elf minuten extra tijd

1 september om 14:20
Laatste update: 1 september om 14:23

FC Utrecht heeft een achterstand tegen FC Twente om weten te buigen tot een overwinning. In de Galgenwaard ging de ploeg van trainer Joseph Oosting met 2-1 over de knie.

Twente ging voortvarend van start. Na elf minuten spelen was het uitgerekend Sam Lammers die zijn oude club pijn deed en de ploeg uit Enschede op voorsprong zette. De aanvaller schoot de bal via een volley fraai raak in de kruising. Maar al twee minuten later werd de stand weer gelijk getrokken. Jens Toornstra kopte via de onderkant van de lat raak.

Het was de eerste kopgoal in de Eredivisie in vijf jaar tijd voor de middenvelder. Daarnaast evenaart Toornstra hiermee een record. Hij is de eerste speler die trefzeker is in vijftien eredivisieseizoenen op rij sinds Willy van de Kerkhof. De voormalig PSV-speler deed dit tussen 1970 en 1985.

Nadat beide ploegen met een 1-1 tussenstand pauze hadden gehouden, werd Utrecht in minuut 55 opeens gevaarlijk. Can Bozdogan scoorde zelf, maar zag zijn goal afgekeurd worden door scheidsrechter Dennis Higler. De arbiter had hands gezien, maar na een lange VAR-check werd het doelpunt alsnog goedgekeurd waardoor de ploeg van Ron Jans toch op voorsprong kwam.

Ondanks maar liefst elf minuten aan extra tijd lukte het FC Twente niet meer om grot kansen te forceren. Fraulo ging nog recht op de goal van doelman Unnerstall af en kon de wedstrijd beslissen. Maar verprutste de kans door de bal waanzinnig slecht af te leggen. Zo wist Utrecht, na de 1-2 overwinning op NAC Breda van vorige week, voor de tweede keer dit seizoen een achterstand om te buigen tot een overwinning.

FC Utrecht staat door deze overwinning in ieder geval voor even op de tweede plek van de Eredivisie. Op doelsaldo staat AZ aan kop. PSV kan daar zondagmiddag tegen Go Ahead Eagles alweer verandering in brengen. Twente bezet momenteel de elfde plek van de ranglijst.