'Feyenoord aast op Lotomba van Nice'

'Feyenoord meldt zich bij OGC Nice voor beoogde vervanger van Geertruida'

1 september om 13:30
Laatste update: 1 september om 14:28

Feyenoord is in de zoektocht naar een vervanger voor Lutsharel Geertruida uitgekomen bij Jordan Lotomba. De rechtsback moet overkomen van OGC Nice. Dat meldt 1908.nl

Na het vertrek van Geertruida naar RB Leipzig is Feyenoord naarstig op zoek naar een rechtsback. In die zoektocht zijn de Rotterdammers uitgekomen bij Lotomba. De 25-jarige verdediger moet overkomen van OGC Nice. Dennis te Kloese en co. hebben zich officieel gemeld bij de Franse club. Lotomba heeft nog een contract tot medio 2025 bij de Ligue 1-club. Zijn marktwaarde ligt volgens Transfermarkt op zo’n acht miljoen euro.  

Lotomba werd geboren in Zwitserland, maar heeft ook de nationaliteit van de Democratische Republiek Congo. Zijn interlands speelt hij voor zijn geboorteland. Al acht keer maakte hij zijn opwachting voor Zwitserland en daarin scoorde de back één keer. Lotomba kwam in de jeugd uit voor Team Vaud en Lausanne Sport. Via BSC Young Boys belandde hij in 2020 bij Nice, dat zeven miljoen euro voor hem betaalde. In 143 duels voor de Fransen scoorde de rechtspoot twee keer en hij gaf drie assists. Vorig seizoen werkte Lotomba samen met Ajax-trainer Francesco Farioli. 

Eerder leek Feyenoord in de markt voor Kevin Diks als vervanger van Geertruida. De komst van de oud-speler van de Rotterdammers werd geopperd door Brian Priske. Uiteindelijk werd Feyenoord nooit concreet voor de Nederlander van FC Kopenhagen.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: