Vreselijk nieuws uit Turkije: Adanaspor-trainer Bamba (39) plotseling overleden

Vreselijk nieuws uit Turkije: Adanaspor-trainer Bamba (39) overleden

1 september om 07:15

Vreselijk nieuws uit Turkije: Souleymane Bamba, beter bekend als Sol Bamba, is overleden. De 39-jarige oefenmeester moest vrijdag nog een duel van zijn club, Adanaspor, aan zich voorbij laten gaan wegens een gevoel van ziekte. Hij is naar een ziekenhuis gegaan, maar overleed daar een dag later.

Op het tweede niveau van Turkije, speelde Adanaspor vrijdagavond gelijk tegen Manisa BBSK (0-0). Tot de verbazing van menigeen deed de uitploeg dit zonder trainer Bamba langs de lijn: de Ivoriaan bracht in plaats daarvan een bezoek aan het plaatselijke ziekenhuis. Daar overleed hij een dag later, zo bevestigt zijn club.

'Onze trainer Bamba, die zich ziek voelde voor de wedstrijd van gisteren (vrijdag, red.), werd opgenomen in het Manisa Celal Bayar University Hospital. Helaas verloor hij daar de strijd tegen het leven. Onze condoleances gaan uit naar zijn familie en onze community', deelt Adanaspor op X.

Bamba was 39 jaar oud en daarentegen een 46-voudig international van Ivoorkust. Pas in 2022 hing de voormalig verdediger zijn voetbalschoenen aan de wilgen na avonturen bij onder andere Leicester City, Palermo, Leeds United, Cardiff City en Middlesbrough.