Romelu Lukaku gelijk trefzeker voor Napoli

Lukaku belangrijk tijdens Napoli-debuut: Belg scoort in knotsgekke slotfase

31 augustus om 23:59
Laatste update: 1 september om 00:03

Romelu Lukaku heeft de harten van de fans van SSC Napoli al gelijk gestolen. De Beglische spits viel bij een achterstand in tegen Parma en kon gelijk een zeer belangrijk doelpunt maken.

Na een uur spelen mocht de spits van de Rode Duivels invallen van coach Antonio Conte. Napoli stond toen met 0-1 achter door een penalty van Ange-Yoan Bonny in de eerste helft.

Lang leek het niet te gaan lukken voor Lukaku en zijn nieuwe ploeggenoten, maar in een grandioze slotfase wisten de ploeg van Conte toch nog de drie punten binnen te slepen. En het was Lukaku die een van de twee late treffers voor zijn rekening nam.

Maar er ging iets opvallend vooraf aan de ommekeer van Napoli. De aanvoerder van Parma moest het laatste kwartier van de wedstrijd tegen Napoli onder de lat afmaken. Doelman Suzuki werd na een harde overtreding op oud-Ajacied David Neres met rood van het veld gestuurd en Parma had geen wissels meer over.

De blessuretijd liep al een minuut toen Lukaku de bal in de zestien kreeg aangespeeld. De aanvaller draaide knap weg bij zijn tegenstander en schoot ongenadig hard de gelijkmaker binnen. Even later was het helemaal feest voor de thuisploeg toen Frank Anguissa ook nog de 2-1 binnenkopte.