Karsdorp twijfelde niet over PSV-move

Karsdorp twijfelde niet over PSV-move: 'Als de nummer één van Nederland komt…'

31 augustus om 22:25
Laatste update: 31 augustus om 22:30

Rick Karsdorp is erg blij dat hij voor regerend landskampioen PSV gaat spelen. De rechtsback heeft een hectische periode achter de rug en wil graag aan de slag gaan.

"Ik ben er nu aan gewend om PSV’er te zijn, ik loop hier namelijk al de hele dag rond", begint Karsdorp in zijn eerste interview op de clubkanalen van de Einhovenaen. "Na zeven jaar in Rome gespeeld te hebben, ben ik blij om weer in Nederland te zijn."

De Nederlandse verdediger had nog een eenjarig contract bij AS Roma. "Uiteindelijk zijn we tot de overeenstemming gekomen om deze te ontbinden. Daarna ga je praten met clubs. De ene transferperiode zijn dat er meer dan de andere. Maar ik had de keuze en de kans om terug te gaan naar Nederland. Ik vond het tijd om terug te keren. Dus het was mooi en fijn dat PSV kwam."

"Als je niet lekker in je vel zit bij een club, mis je je thuisbasis. Dat vertrouwen wat je bent verloren in het buitenland kan je thuis denk ik beter terugwinnen. Als dan de nummer één van het vorige Eredivisie-seizoen langskomt, dan ga je niet twijfelen", gaat hij verder.

De eerste indrukken van Karsdorp bij PSV zijn volgens hem goed. "Het was een hectische periode. Ik kan nu zeggen dat ik blij ben om PSV’er te zijn en hopelijk gaan we dit seizoen lekker knallen", aldus de back die denkt dat hij met zijn ervaring belangrijk kan zijn. "Ik ben 29 en heb zeven jaar in Italië gespeeld. Mensen klaagden in mijn Feyenoord-periode dat ik niet kon verdedigen. Dat heb ik in zeven jaar bij Rome wel geleerd."