Van Persie heeft eerste overwinning met Heerenveen te pakken

Van Persie heeft eerste overwinning als Heerenveen-trainer te pakken

31 augustus om 21:55
Laatste update: 1 september om 13:57

Robin van Persie heeft zijn eerste overwinning als trainer van SC Heerenveen te pakken. De Friezen waren met 4-0 te sterk voor NAC Breda.

NAC mocht geen uitsupporters meenemen naar het Abe Lenstra stadion vanwege een straf die de KNVB de club had opgelegd. Toch verschenen er een paar fans uit Breda naast het uitvak. De Heerenveen-supporters steunden de actie.

Naast dit opvallende moment was de eerste helft er verder niet een om over naar huis te schrijven. In de eerste 45 minuten van het duel bleef spektakel uit en zo gingen de ploegen met een 0-0 tussenstand de rust in.

Heerenveen begon het tweede bedrijf daarentegen uitstekend. In minuut 47 opende de ploeg van Van Persie de score via Simon Olsson. De Zweedse middenvelder schoot vanaf randje zestien raak. Hierna hadden de Friezen de smaak te pakken. Zo’n drie minuten later trapte Luuk Brouwers de bal in het net en verdubbelde hij de voorsprong.

NAC kwam dus erg slecht de kleedkamer uit, tot grote woede van trainer Carl Hoefkens. Van den Bergh kon na dik een uur spelen wat terugdoen namens de Brabanders, maar raakte de paal. Maar waar NAC mistte, wist Heerenveen te wedstrijd te beslissen. Invaller Ion Nicolaescu tekende voor de 3-0.

De Moldavische aanvaller wist zijn wisselbeurt nog mooier te maken. In de slotfase maakte Nicolaescu de vierde Heerenveen-treffer en zijn tweede goal van de avond. Zo heeft Robin van Persie na een nederlaag en een gelijkspel, nu zijn eerste Eredivisie-overwinning als hoofdtrainer binnen gesleept.