Leverkusen voor het eerst in 16 maanden onderuit in Bundesliga

Leverkusen geeft het weg tegen RB Leipzig: eerste Bundesliga-verlies in 16 (!) maanden

31 augustus om 20:32

Bayer Leverkusen is voor het eerst in zestien maanden tegen een nederlaag aangelopen in de Bundesliga. RB Leipzig knokte zichzelf geweldig terug na een 2-0 achterstand en won in Leverkusen met 2-3. De Belg Lois Openda was de grote man aan de kant van Leipzig.

Bayer Leverkusen en Leipzig zijn beiden met een overwinning begonnen aan het Bundesliga-seizoen en hopen daar een tweede aan te rijgen. Nederlanders Jeremie Frimpong en Xavi Simons startten beiden in de basis. Kersverse Leipzig-aanwinst Lutsharel Geertruida zat nog niet bij de selectie.

Leipzig moest het na een rumoerige openingsfase al snel doen zonder hoofdtrainer Marco Rose, die na twee gele kaarten achter elkaar het veld moest verlaten. In minuut 39 was het niet minder dan Frimpong die de score openende. Hij zette Leverkusen op zeer fraaie wijze op 1-0.

Niet veel later verdubbelde de wingback aan de andere kant, Alejandro Grimaldo, de voorsprong. Op aangeven van Florian Wirtz werd het 2-0. Leipzig deed diep in de extra tijd van de eerste helft iets terug via Kevin Kampl, 2-1.

Direct na rust zette Leipzig de toon in de BayArena. Castello Lukeba zag zijn treffer afgekeurd worden, maar vier minuten daarna was het alsnog raak. Openda maakte de gelijkmaker namen Leipzig.

Het was diezelfde Openda die in de tachtigste minuut zijn ploeg verrassend op voorsprong zette. Hij kreeg de bal van invaller Antonio Nusa en maakte de 2-3. Het betekende het eerste Bundesliga-verlies in zestien maanden voor de ploeg van Xabi Alonso. Leipzig gaat nu aan kop met zes punten uit twee wedstrijden.