Europa League-schema van Ajax, AZ en FC Twente

Zo ziet het Europa League-schema van Ajax, AZ en FC Twente eruit

31 augustus om 20:10
Laatste update: 31 augustus om 20:42

Ajax, AZ en FC Twente weten op welke data ze actief zullen zijn in de competitiefase van de Europa League. Ajax en AZ trappen de campagne thuis af en FC Twente begint met een prachtig affiche in Engeland. 

Ajax begint de Europa League-campagne met een thuiswedstrijd tegen Besiktas. Daarna volgen twee uitwedstrijden in oktober tegen Slavia Praag en FK Qarabag. Vervolgens komt Maccabi Tel Aviv op bezoek in de Johan Cruyff Arena en volgt een uitwedstrijd naar Real Sociedad. In december wacht alleen Lazio thuis en in januari worden de laatste twee wedstrijden in de competitiefase gespeeld tegen FK RFS (uit) en Galatasaray (thuis).

AZ start met een thuiswedstrijd tegen Elfsborg. De eerste uitwedstrijd is in Bilbao tegen Athletic Club. Daarna volgt nog een uitwedstrijd tegen Premier League-club Tottenham Hotspur. Vervolgens komen Fenerbahçe en Galatasaray op bezoek in Alkmaar. In december speelt AZ uit tegen Ludogorets. In januari sluit AZ af met een thuiswedstrijd tegen AS Roma en een uitwedstrijd tegen Ferencváros.

FC Twente begint met een absolute kraker: op bezoek bij Manchester United. Vervolgens komen Fenerbahçe en Lazio op bezoek in Enschede. Daarna volgt een uitwedstrijd naar OGC Nice en een thuiswedstrijd tegen Royale Union Saint-Gilloise. In december staat de uitwedstrijd naar Olympiakos op het programma en in januari sluit FC Twente af op bezoek bij Malmö en thuis tegen Besiktas.