FC Barcelona blaast Valladolid omver

Indrukwekkend Barcelona blaast Valladolid weg: Raphinha en Yamal stelen de show

31 augustus om 18:54
Laatste update: 1 september om 13:48

FC Barcelona heeft zaterdagavond werkelijk niets heel gelaten van Real Valladolid. De promovendus werd compleet weggevaagd door de formatie van Hansi Flick en ging met liefst 7-0 onderuit. Raphinha was de absolute uitblinker met drie doelpunten en twee assists.

Barcelona wist als enige club in La Liga de volle buit te pakken na drie wedstrijden en wilde die reeks vasthouden tegen promovendus Valladolid. De Catalanen begonnen voor het eerst met aanwinst Dani Olmo in de basisopstelling. Dat ging ten koste van de 24-jarige Ferran Torres.

Al snel werd duidelijk dat Barça er geen gras over liet groeien. Binnen tien minuten zag Olmo al een inzet van hem tegen de paal vliegen én een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Na twintig minuten was het wél raak; Raphinha kreeg de bal van Pau Cubarsí en rondde goed af.

Vier minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. De in bloedvorm verkerende Lamine Yamal legde de bal klaar voor Robert Lewandowski, die er 2-0 van maakte. Barcelona ging uiterst comfortabel de rust in door een goal in de blessuretijd van Jules Koundé, 3-0.

Na rust nam FC Barcelona niet bepaald gas terug. In minuut 64 zorgde Raphinha voor de 4-0 op aangeven van Lewandowski. Een aantal minuten later completeerde de Braziliaan zijn hattrick met de 5-0.

De Catalanen waren nog niet klaar met Valladolid. In minuut 83 had ook Olmo zijn dikverdiende doelpunt te pakken, Raphinha was ditmaal goed voor de assist. Twee minuten daarna was Raphinha wederom aangever; invaller Torres maakte er 7-0 van.

Barcelona heeft nu de maximale twaalf punten behaald uit de eerste vier wedstrijden in de competitie en is trotse koploper van Spanje.