Slavia Praag wil Lingr overnemen van Feyenoord

'Feyenoord kan alweer verkopen aan Slavia Praag: géén huurtransfer mogelijk'

31 augustus om 18:40
Laatste update: 1 september om 13:46

Slavia Praag hoopt Ondrej Lingr los te weken bij Feyenoord, zo meldt 1908. De 25-jarige aanvallende middenvelder kan zodoende terugkeren op het oude nest in Tsjechië.

Na het vertrek van Neraysho Kasanwirjo aan Rangers zit Feyenoord aan een verhuurmaximum met betrekking tot buitenlandse spelers. Hierdoor behoort alleen een definitieve transfer van Lingr tot de mogelijkheden. 'Onder welke voorwaarden de transfer eventueel beklonken wordt, moet blijken', klinkt het.

Lingr werd in de zomer van 2023 door Feyenoord overgenomen van Slavia Praag. De Tsjech maakte aanvankelijk op huurbasis de overstap naar Rotterdam, maar Feyenoord was verplicht om de koopoptie in de huurdeal te lichten. 'Er leven ideeën om af te zien van (betalingstermijnen van) deze optie', schrijft 1908.

Er is nog genoeg tijd voor beide clubs om tot een akkoord te komen over een transfer van Lingr. De transferwindow is in Tsjechië nog geopend tot zondag 8 september. In dienst van Feyenoord kwam Lingr tot 28 optredens, waarin hij vier keer trefzeker was en één assist afleverde.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: