Almere City speelt gelijk tegen FC Groningen

Almere City pakt eerste punt van het seizoen tegen nog ongeslagen FC Groningen

31 augustus om 18:24
Laatste update: 1 september om 13:46

Almere City en FC Groningen hebben zaterdag de punten gedeeld (1-1). De thuisploeg was voor rust heer en meester, maar in de tweede helft kantelde het spelbeeld volledig en maakte Groningen de meeste aanspraak op een overwinning. Dankzij het gelijkspel heeft Almere het eerste punt te pakken van dit seizoen en is Groningen nog altijd ongeslagen.

Almere City ging in eigen huis op zoek naar de eerste punten van het Eredivisie-seizoen. Promovendus FC Groningen, dat uitstekend begonnen is aan het seizoen, kwam op bezoek in het Yanmar Stadion. De thuisploeg schoot uit de startblokken en kreeg na zeven minuten al een enorme kans op de openingstreffer, Baptiste Guillaume was dichtbij. Eén minuut later was het wél raak voor Guillaume; hij rondde een assist van Thomas Robinet fraai af.

Almere City was heer en meester tijdens de eerste helft en kreeg goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Kornelius Hansen zag zijn poging gekeerd worden door Groningen-doelman Etienne Vaessen. In de tweede helft was het spelbeeld volledig omgekeerd. FC Groningen domineerde het balbezit en kreeg via Romano Postema een goede kans op de gelijkmaker.

In minuut 67 kopte Leandro Bacuna zijn ploeg verdiend op gelijke hoogte na een voorzet van Marvin Peersman. Daarmee staat de teller van de Groningen-rechtsback nu op twee doelpunten en twee assist in vier competitiewedstrijden. De bezoekers bleven de bovenliggende partij na de gelijkmaker en gingen op zoek naar de voorsprong. Groningen creëerde wel de nodige mogelijkheden, maar wist het winnende doelpunt niet meer te maken. Beide ploegen houden één punt over aan de ontmoeting.