'Toekomst Schmidt onzeker bij Benfica'

'Benfica beslist 'komende uren' over toekomst Schmidt na nieuw misstap'

31 augustus om 17:54
Laatste update: 1 september om 13:43

De positie van Roger Schmidt staat ter discussie bij Benfica. Dat meldt A Bola. De Portugese grootmacht liep dit seizoen al tweemaal averij op. 

Benfica wist vrijdagavond niet te winnen van Moreirense in de competitie. Daardoor staan Orkun Kökçü, Vangelis Pavlidis, Fredrik Aursnes en co. na vier wedstrijden pas op zeven punten. Op de eerste speeldag werd er namelijk ook al verloren van Familiçao. De achterstand op koploper Sporting Portugal, dat een wedstrijd minder speelde, is twee punten. Benfica staat zesde.

De tegenvallende resultaten hebben ervoor gezorgd dat de positie van Schmidt ter discussie staat. De Portugese topclub heeft zaterdag twee vergaderingen gepland staan om de toekomst van de Duitse oefenmeester te bespreken. De komende uren gaan er volgens het Portugese medium 'ontwikkelingen plaatsvinden'.

Schmidt maakte in 2022 de overstap van PSV naar Benfica. In zijn eerste seizoen werd de Duitser direct kampioen en ook in de Champions League maakte hij indruk. Vorig seizoen vielen de prestaties tegen. Sporting Portugal werd met een voorsprong van tien punten kampioen. Benfica eindigde tweede.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: