Washington niet van Chelsea naar Strasbourg

'Chelsea krijgt het heet onder de voeten en ziet af van bizarre transfer'

31 augustus om 14:45

Deivid Washington maakt tóch niet de overstap van Chelsea naar RC StrasbourgThe Blues zien af van de transfer, omdat de club weet dat de FIFA op de achtergrond een oogje in het zeil houdt. Dat meldt de Britse tak van ESPN.

Op Deadline Day werd bekend dat Washington Chelsea voor 21 miljoen euro zou verruilen voor Strasbourg. De deal was om meerdere reden zeer opmerkelijk. Allereerst omdat de negentienjarige spits, die vorig jaar voor zestien miljoen euro werd gekocht van Santos, slechts drie wedstrijden voor Chelsea had gespeeld. De transfersom deed dus al menig wenkbrauw fronsen.

Daar komt bij kijken dat Strasbourg een zusterclub van Chelsea is. De forse transfersom blijft dus binnen BlueCo, het consortium van Clearlake Capital en Todd Boehly, alleen zou het geld op de rekening van de Engelse topclub komen te staan. Op het laatste moment heeft Chelsea afgezien van de deal, klinkt het.

FIFA uitte naar verluidt zorgen over de aanstaande deal. De wereldvoetbalbond doet momenteel ook al onderzoek naar de transfer van Diego Moreira, die voor meerdere miljoenen euro's van Chelsea naar Strasbourg overstapte. Chelsea wil voorkomen dat de club een straf opgelegd krijgt en dus blijft Washington op Stamford Bridge.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: