Derksen hekelt transfer Weghorst naar Ajax

Derksen snapt niets van Ajax-transfer: 'Zou me in de maling genomen voelen'

31 augustus om 12:51
Laatste update: 1 september om 13:23

Johan Derksen vindt het halen van Wout Weghorst een heel aparte zet van Ajax. Volgens de Vandaag Inside-analist is de transfer 'vloeken naar je jeugdopleiding' en hij snapt niet waarom de Amsterdammers zo blij zijn met de transfer.

"Ajax, met die beroemde jeugdopleiding. Het is vloeken richting de opleiding dat je deze man idealiseert", luidt de keiharde conclusie van Derksen over Ajax na het halen van Weghorst. "Als ik nu de jeugdopleiding van Ajax onder m’n hoede had, zou ik me vreselijk in de maling genomen voelen dat je een gemankeerde veteraan binnenhaalt. Hoe diep kun je zinken als Ajax, dat je blij bent met Wout Weghorst?"

Kijkend naar de concurrentie is het ook lang niet zeker dat Weghorst alles gaat spelen bij Ajax. De Amsterdammers hebben ook Chuba Akpom en Brian Brobbey nog onder contract staan. Over laatstgenoemde spits is Derksen niet echt enthousiast. "Dat is ook een gemankeerde voetballer, die altijd via de kluts scoort. Ajax speelt leuk tegen een tegenstander die er helemaal geen reet van kan. Ze kunnen er niks van."