Pluim vertelt bizar verhaal over Feyenoord-transfer

Feyenoord-transfer ketst om bizarre reden af: ‘Ze dachten daar dat ik linksbenig was'

31 augustus om 12:03

Voormalig profvoetballer Wiljan Pluim heeft bij ESPN een wel heel bizar verhaal vertelt over een geklapte transfer naar Feyenoord. De oud-speler van Vitesse, PEC Zwolle en Roda JC kon vroeg in zijn loopbaan een droomtransfer maken, maar de Rotterdammers dachten dat hij linksbenig was, terwijl rechts zijn favoriete been is.

"Het is heel lang geleden inderdaad, maar zij dachten dat ik linksbenig was in die tijd. Dat was ik niet", vertelt Pluim over de geklapte transfer naar Feyenoord in 2011. "Als ik dat achteraf had geweten, dan had ik het niet gezegd. Ik zat daar met Leo Beenhakker en Mario Been. Ik ben zelf Feyenoorder, dus het was fantastisch dat de club had gebeld. Dit is geen grapje ook."

Pluim schetst ook een beeld hoe de gesprekken met Beenhakker en Been eraan toe gingen. "Ze vertelden toen dat ze nog een linksbenige middenvelder zochten en dat die rol voor mij was weggelegd. Toen heb ik ze moeten melden dat ik niet links ben. Daarna keken ze elkaar aan en zeiden ze dat het niet uitmaakte. Een dag later kreeg ik echter wel een telefoontje dat ze toch echt een linksbenige middenvelder zochten."

Voor Pluim was het ook een bizarre situatie, maar hij kon wel een uitleg vinden voor de verwarring. "Uiteindelijk baalde ik er wel van. Alleen als ik het niet had gezegd, in wat voor situatie kwam je dan te zitten bij de eerste trainingen. Twee weken voor het gesprek met Feyenoord gaf ik een bal strak voor met links. Achteraf dacht ik toen: 'Die bal moeten ze hebben gezien'".