Inhaaldatum van De Klassieker is bekend

Inhaaldatum Klassieker bekend: KNVB kiest voor doordeweekse avondwedstrijd

31 augustus om 10:10
Laatste update: 1 september om 13:14

De afgelaste Klassieker tussen Feyenoord en Ajax wordt op woensdag 30 oktober ingehaald, zo maakt de KNVB na overleg met de gemeente Rotterdam bekend. Beide ploegen trappen de beladen derby om 18.00 uur af in de Rotterdamse Kuip.

De Klassieker stond in eerste instantie komende zondag op de planning. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gelaste het duel echter af, wegens een aangekondigde politiestaking. Naar zijn mening vormde het beladen duel een te groot risico.

De derby zal nu dus worden ingehaald op woensdag 30 oktober om 18.00 uur. 'Op zoek naar een nieuwe datum en kijkend naar de speeldagenkalender van het Nederlandse betaald voetbal is dit het eerste moment dat passend is ten opzichte van de overige wedstrijden van Feyenoord en Ajax en waarbij er sprake is van minimaal twee etmalen volledige rust tussen wedstrijden', schrijft de KNVB op zijn website.

Voor Ajax zit de inhaaldatum precies tussen een thuisduel met Willem II en de Topper met PSV in. De Rotterdammers spelen drie dagen eerder een uitwedstrijd tegen FC Utrecht en drie dagen later een thuiswedstrijd tegen AZ.