Haller op de valreep naar La Liga

Haller maakt op de valreep transfer en verruilt Dortmund voor La Liga

31 augustus om 00:10

Sébastien Haller is op de valreep vertrokken bij Borussia Dortmund. De voormalig spits van Ajax maakt op huurbasis de overstap naar CD Leganés, zo maken de clubs bekend.

Volgens Die Borussen is de deal 'enkele minuten voor de deadline' afgerond. De dertigjarige Ivoriaan mocht deze zomer uitzien naar een nieuwe werkgever, nadat Dortmund zich onder meer wist te versterken met Serhou Guirassy en Maximilian Beier.

In 2022 kwam Haller nog voor 31 miljoen euro over van Ajax, waarmee hij vooral in de Champions League hoge ogen had gegooid. Kort na die transfer werd bij hem echter teelbalkanker geconstateerd. Mede daardoor bleef de teller steken op 33 Bundesliga-wedstrijden, waarin hij negen keer scoorde en vijf assists gaf. Ook kwam hij tot zes optredens in het miljardenbal.

"Het verhaal dat ons met Sébastien verbindt was bijzonder, is bijzonder en zal altijd bijzonder blijven. De kanker van Sébastien had een diepgaande impact op zijn leven en dat van zijn familie en vrienden. De hele BVB-famillie stond in deze moeilijke tijd aan zijn zijde. Persoonlijk zal ik het gevoel van geluk nooit vergeten toen we hem weer in ons midden hadden nadat hij gezond was verklaard", zegt sportdirecteur Sebastian Kehl.

"Nu is het belangrijk voor Sébastien dat hij weer regelmatig speelt en geniet van het vieren van het doelpunt als vaak mogelijk voelt. Hij wil absoluut profiteren van de kans die hem nu wordt geboden in La Liga en dat gunnen we hem van harte", besluit Kehl. Haller ligt nog tot medio 2026 vast in Dortmund.