Arsenal en Chelsea bevestigen Sterling-deal op de valreep

Sterling vergroeit met Premier League-top: Arsenal en Chelsea bevestigen deal

31 augustus om 07:00

Het is officieel: Raheem Sterling is verlost van Chelsea en heeft een nieuwe club gevonden in de top van de Premier League. Arsenal lijft hem op huurbasis in.

Door de uitpuilende selectie van Chelsea was er geen plek meer voor Sterling (29) op Stamford Bridge. Het duurde uiteindelijk tot na de absolute slotfase van de Engelse transferperiode tot de verlossing kwam: Arsenal huurt hem tot het einde van het seizoen, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen.

Sterling is daarmee toe aan zijn vierde werkgever in de Premier League-top, nadat hij eerder uitkwam voor Liverpool en Manchester City. Bij City werkte de vleugelaanvaller samen met Arsenal-manager Mikel Arteta, die destijds de rechterhand van Pep Guardiola was. Arteta is een groot bewonderaar van Sterling.

De laatste weken maakte Sterling deel uit van de zogeheten 'bomb squad' van het koopzieke Chelsea: een groep spelers die niet meer mocht meetrainen met de hoofdmachten en op zoek moest naar een nieuwe club. Ook Ben Chilwell, Trevoh Chalobah en Armando Broja hoorden daarbij.

Chelsea telde twee jaar geleden nog 60 miljoen euro neer voor Sterling. In 81 wedstrijden voor The Blues was hij goed voor negentien goals en twaalf assists. Op zijn erelijst staan vier Premier League-titels en één FA Cup. De 82-voudig international van Engeland is na Riccardo Calafiori, Mikel Merino en David Raya (werd al gehuurd) de vierde zomeraankoop van Arsenal.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: