'Memphis populair in Spanje: ook Sevilla denkt aan Oranje-spits'

'Memphis populair: volgende optie in Spanje dient zich aan voor Oranje-spits'

30 augustus om 20:45

Het begint er steeds meer op te lijken dat Memphis Depay zijn carrière voortzet in La Liga. Sevilla is de volgende club die hem op de korrel heeft, melden Spaanse media.

Sevilla onderhandelt met de Mexicaanse topclub Monterrey over Lucas Ocampos, die ook een blauwe maandag bij Ajax speelde. Mocht tot een deal komen, dan schakelen de Spanjaarden waarschijnlijk door naar Memphis. Veel haast is er niet: Memphis is transfervrij en kan dus ook na het verstrijken van de Spaanse deadline nog tekenen.

Ocampos heeft zijn jawoord al gegeven aan Monterrey. In Mexico kan hij zijn huidige salaris verdrievoudigen. Nu ligt de bal bij de clubs, die het eens moeten worden over de transfersom. Sevilla vraagt acht miljoen euro. De transferwindow is nog ruim twee weken geopend in de Liga MX.

In de tussentijd heeft Sevilla al contact opgenomen met de entourage van Memphis en de Oranje-spits (30) lijkt ontvankelijk voor de interesse. Na periodes bij FC Barcelona en Atlético Madrid zou hij graag in Spanje actief willen blijven. Eerder kwam Memphis uit voor PSV, Manchester United en Olympique Lyon. Naast Sevilla zit Rayo Vallecano achter hem aan.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: