Red Bull Salzburg huurt Bajcetic van Liverpool

Lijnders is Barça te snel af en haalt opnieuw speler weg bij Slots Liverpool

30 augustus om 19:01
Laatste update: 30 augustus om 19:25

Stefan Bajcetic speelt komend seizoen op huurbasis voor Red Bull Salzburg. De negentienjarige Spanjaard wordt tijdelijk overgenomen van het Liverpool van Arne Slot. In Salzburg staat voormalig Liverpool-assistent Pepijn Lijnders nu voor de groep. 

Op het laatste moment probeerde FC Barcelona nog om Bajcetic weg te kapen voor de neus van Red Bull Salzburg, maar dit mislukte. Daarom kan Lijnders komend seizoen beschikken over de diensten van het talent, die niet op veel speelminuten kon rekenen bij Liverpool, dat uiteindelijk besloot om hem tijdelijk van de hand te doen.

Bajcetic werd in de zomer van 2020 door Liverpool overgenomen van Celta de Vigo, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Bij The Reds kwam de Spanjaard tot dusver tot 22 duels in het eerste elftal. Voor Lijnders is Bajcetic de vijfde versterking van deze zomer. Er werd eerder al zaken gedaan met Liverpool, want Bobby Clark werd overgenomen van de Engelse topclub.

Op de persconferentie werd Slot gevraagd naar de beslissing om Bajcetic te verhuren. "Ik hoop dat het een goed jaar voor hem wordt, want hij is een zeer getalenteerde speler", aldus de oefenmeester. "Ik denk dat hij een hele belangrijke speler voor ons kan worden, maar alleen als hij nu veel speelminuten maakt."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: