'Ajax en Wolves rond over verhuur Forbs'

'Ajax dekt zich enigszins in: optie kan verplichting worden in huurdeal Forbs'

30 augustus om 18:45
Laatste update: 30 augustus om 19:30

Ajax gaat Carlos Forbs inderdaad verhuren aan Wolverhampton Wanderers, meldt Voetbal International. Wel wordt de optie tot koop omgezet in een koopverplichting als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Forbs kon ook naar Olympique Lyon, maar zette zijn zinnen op een overstap naar Wolverhampton Wanderers. Vanwege de financiële regels in de Premier League heeft die club echter niet veel te besteden. Een huurovereenkomst biedt daarom uitkomst. Ajax had de twintigjarige Portugees idealiter verkocht, met een garantie op miljoenen, maar dekt zichzelf wel enigszins in. Als Forbs een bepaald aantal duels speelt, in ieder geval tien, moet hij definitief worden overgenomen, stelt VI.

De kans is zodoende groot dat Forbs volgende zomer alsnog definitief vertrekt bij Ajax. The Athletic schreef al dat Wolves in dat geval 13,5 miljoen euro op tafel moet leggen. Ajax en Wolves zijn er inmiddels volledig uit en de speler trekt richting Engeland, maar het op orde maken van al het papierwerk wordt nog wel een race tegen de klok. De deadline in Engeland is om middernacht.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: