'Ajax moet Lafont uit hoofd zetten'

'Ajax moet na Ramsdale weer naam doorstrepen na prijskaartje van 15 miljoen'

30 augustus om 17:56

Mocht Ajax nog een nieuwe doelman willen aantrekken voor de transferdeadline, dan lijkt het niet aan te hoeven kloppen voor Alban Lafont. De 25-jarige Fransman blijft deze zomer bij FC Nantes, meldt L'Équipe.

Lafont werd vorige week door het lokale medium Ouest-France aan Ajax gelinkt. Ook L'Équipe weet dat de Amsterdammers hem het hof maakten. De sluitpost diende een transferverzoek in, maar de Ligue 1-club ligt dwars en hanteert een aanzienlijk prijskaartje van vijftien miljoen euro. Volgens de toonaangevende sportkrant is het daardoor zo goed als zeker dat Lafont nog minstens een halfjaar bij Les Canaris blijft.

Lafont is een vaste waarde bij Nantes. In de eerste twee competitieduels met Toulouse (0-0) en Auxerre (2-0) hield hij zijn doel schoon. Met de interesse in Lafont anticipeerde Ajax alvast op een mogelijk vertrek van Diant Ramaj. De Duitser mag voor het juiste bedrag vertrekken uit de Johan Cruijff Arena nu trainer Francesco Farioli de voorkeur geeft aan Remko Pasveer. Voorlopig staat Ramaj echter nog gewoon op de loonlijst van Ajax, dat met Aaron Ramsdale een ander target al een transfer naar Southampton zag maken.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: