Van Hanegem stoort zich aan emotionele Weghorst

Van Hanegem stoort zich aan Weghorst: "Dat is toch niet te geloven?"

30 augustus om 16:48

Wout Weghorst werd emotioneel na de afronding van zijn Ajax-transfer. Overdreven, stelt Willem van Hanegem. De Kromme vindt het maar niets dat de 32-jarige spits zijn emoties de vrije loop laat.

Van Hanegem constateert dat Weghorst opvallend vaak huilt als er een camera op hem gericht staat. "Dat is toch niet te geloven?", aldus de oer-Feyenoorder in de Willem&Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. Van Hanegem 'vertrouwt het niet'. "Nee, het moet echt zijn. Hij zit gewoon te kijken waar de camera is."

Ook het gedrag van Weghorst tijdens de Europa League-kwalificatie van Ajax tegen Jagiellonia Bialystok zorgde voor ergernis bij Van Hanegem. "Dan krijgt hij ook nog een kusje van zijn vrouw..."

De Kromme had enkele maanden niet gedacht dat Weghorst de nieuwe spits van Ajax zou worden. "Hij doet altijd zijn stinkende best, dat is goed. Maar hij moet geen gekke dingen doen en niet zo zaniken. Geen ploeggenoot zegt ook: doe eens even normaal. Hoeveel hij er gaat maken? Heus wel tussen de vijftien en twintig goals."