PSV laat Van Aanholt-terugkeer schieten

'Van Aanholt-rentree uitgesloten: PSV niet meer op zoek naar specifieke linksback'

30 augustus om 15:27
Laatste update: 30 augustus om 16:29

PSV gaat Patrick van Aanholt niet terughalen, meldt het Eindhovens Dagblad. De 34-jarige linksback werd de afgelopen seizoenen door de Eindhovenaren gehuurd van Galatasaray, waar hij deze zomer uit zijn contract liep. De regerend Eredivisie-kampioen lijkt de zoektocht naar een specifieke linksback zelfs helemaal te staken.

Van Aanholt is zodoende transfervrij en op zoek naar een nieuwe uitdaging na zijn Turkse avontuur en periode in Eindhoven. PSV is naarstig op zoek naar verdedigende versterkingen en Van Aanholt werd meermaals genoemd als optie om de selectie van Peter Bosz aan te vullen. 

Volgens het ED is er nu geen sprake meer van een hereniging. PSV heeft besloten deze zomer niet meer in zee te gaan met de voormalig Oranje-international. Een aantal spelers zou balen van die beslissing, want Van Aanholt lag goed in de groep. Hij stond zelf ook open voor een terugkeer naar Eindhoven, maar dat is nu uitgesloten.

PSV lijkt niet meer te zoeken naar een specifieke linksback. 'Mogelijk mikt de club nog op een multifunctionele verdedigende versterking, al is dat allesbehalve zeker', schetst het Eindhovens Dagblad. Adamo Nagalo en Rick Karsdorp zijn de beoogde versterkingen voor de defensie. Karsdorp zal zaterdag medisch gekeurd worden. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!