'Feyenoord concreet voor Mads Bidstrup'

'Feyenoord klopt aan bij Lijnders: Te Kloese concreet voor 'droomkandidaat''

30 augustus om 13:32
Laatste update: 30 augustus om 14:12

Feyenoord heeft het oog laten vallen op Mads Bidstrup, meldt 1908.nl. De middenvelder van Red Bull Salzburg moet vóór het einde van de transferperiode de overstap maken. 

Bidstrup moet de nieuwe middenvelder van Feyenoord worden. De 23-jarige Deen speelt nu nog onder Pepijn Lijnders bij Red Bull Salzburg, maar als het aan directeur Dennis te Kloese ligt gaat daar snel verandering in komen. Bidstrup geldt als alternatief voor Boubacar Traoré. De middenvelder van Wolverhampton Wanderers raakte deze week geblesseerd en zal geen transfer maken.

In Oostenrijk heeft Bidstrup een contract tot medio 2028. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op negen miljoen euro. Feyenoord ziet in hem een basisspeler, terwijl trainer Brian Priske zijn landgenoot heeft gebombardeerd tot zijn grote favoriet om zijn middenveld te komen versterken.

Bidstrup komt uit de jeugdopleiding van FC Kopenhagen. In 2018 maakte hij de overstap naar RB Leipzig en twee jaar later volgde een transfer naar Brentford FC, dat hem verhuurde aan FC Nordsjaelland. Vorige zomer nam Salzburg hem voor 7,5 miljoen over van de Premier League-club.

Met de komst van Bidstrup zou Feyenoord zelfs een dubbelslag slaan. De Rotterdammers nemen het in de Champions League namelijk op tegen Red Bull Salzburg, dat naar De Kuip zal komen.

Bidstrip kan zowel centraal als verdedigend op het middenveld uit de voeten. Daardoor lijkt hij in eerste instantie een vervanger voor de naar Brighton & Hove Albion vertrokken Mats Wieffer. De 23-jarige middenvelder kwam tien keer uit voor het nationale elftal van Denemarken. Naast Bidstrup aast Feyenoord op nog een Deen. Andreas Skov Olsen moet overkomen van Club Brugge. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!