'Sancho dicht bij transfer naar Chelsea'

'Sancho dicht bij Manchester United-vertrek: pikante stap naar concurrent lonkt'

30 augustus om 13:17
Laatste update: 30 augustus om 14:17

Jadon Sancho is dicht bij een overstap van Manchester United naar Chelsea. Zowel een tijdelijke als een definitieve overstap behoort tot de mogelijkheden.

Volgens Sky Sports staat Sancho mogelijk voor een pikante overstap van Manchester United naar Chelsea. De partijen naderen elkaar na verschillende gesprekken. De kans bestaat dat de Engelse aanvaller definitief vertrekt uit Manchester, maar ook een huurtransfer wordt niet uitgesloten. Sancho heeft nog een contract tot medio 2026.

Sancho kan na Pedro Neto, Joao Félix, Kiernan Drewsbury-Hall, Filip Jorgensen, Omari Kellyman, Mike Penders, Aaron Anselmino, Renato Veiga, Caleb Wiley, Marc Guiu en Tosin Adarabioyo de twaalfde zomerversterking worden voor Chelsea. Ondertussen wordt Raheem Sterling naar de uitgang geduwd. Eerst leek een ruildeal met United nog aan de orde. Inmiddels is hij naar verluidt ook aangeboden bij Arsenal.

Na een hoogoplopende discussie met Erik ten Hag werd Sancho vorig seizoen verhuurd aan zijn oude club Borussia Dortmund, waaraan United in 2021 nog 85 miljoen euro betaalde om Sancho over te nemen. Met BVB bereikte hij de Champions League-finale, die uiteindelijk verloren werd van Real Madrid. Sancho keerde terug bij Manchester United en de strijdbijl met Ten Hag werd begraven. Toch hoeft de Engelsman niet te rekenen op speelminuten.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!