Danjuma maakt overstap naar Girona

'Danjuma volgende Nederlander bij La Liga-revelatie: AS Roma en Lille afgetroefd'

30 augustus om 13:04
Laatste update: 30 augustus om 14:31

Arnaut Danjuma staat op het punt om de overstap te maken naar Girona FC. Dat melden verschillende Spaanse bronnen en Fabrizio Romano. Danjuma wordt bij Girona, dat AS Roma en Lille OSC aftroeft, teamgenoot van Daley Blind, Donny van de Beek en Gabriel Misehouy.

Danjuma zal op huurbasis de overstap maken, zonder optie tot koop. Girona was na het vertrek van topschutter Artem Dovbyk naar AS Roma nog altijd op zoek naar aanvallende impulsen en is uitgekomen bij Danjuma. De 27-jarige Nederlander heeft toestemming gekregen van Villarreal om zijn huurtransfer naar de Spaanse stuntploeg van vorig seizoen af te ronden. 

De multi-inzetbare aanvaller is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen in La Liga. In zijn eerste twee wedstrijden, tegen Atlético Madrid en Sevilla, was hij trefzeker. Ondanks het vertrouwen van Villarreal-trainer Marcelino, kiest Danjuma voor een ander avontuur in Spanje. Bij Girona zal hij samen gaan spelen met landgenoten Blind, Van de Beek en Misehouy. 

Het is een drukke zomer voor Girona, dat veel sterspelers kwijtraakte na het indrukwekkende seizoen. Girona betaalt waarschijnlijk een huursom voor Danjuma, maar de hoogte daarvan is niet bekend. Eerder speelde de zesvoudig Oranje-international voor Jong PSV, NEC, Club Brugge, AFC Bournemouth, Tottenham Hotspur, Everton en dus Villarreal.