PSV heeft Ndala binnen

PSV presenteert Ndala: 'bijzonder getalenteerde' tiener komt over van Man City

3 september om 11:02
Laatste update: 3 september om 11:06

De laatste zomertransfer van PSV is een feit: Joel Ndala maakt de overstap van Manchester City naar Eindhoven. De talenvolle aanvaller, die eerst bij Jong PSV zal aansluiten, wordt gehuurd met een optie tot koop.

Ndala kon ook rekenen op belangstelling van AC Milan, Ajax en meerdere Premier League-clubs, maar PSV trekt uiteindelijk aan het langste eind. De Eindhovenaren huren de achttienjarige Ndala van Manchester City met een optie tot koop van - naar verluidt - zeven tot tien miljoen euro. Die optie kan op termijn verplicht worden, al bevestigt PSV dat niet.

In eerste instantie lijkt Ndala vlieguren te gaan maken bij Jong PSV. Op termijn zou de achttienjarige Engelsman de opvolger moeten worden van Hirving Lozano. De Mexicaan vertrekt komende winter naar San Diego FC. Ndala kan op links- en rechtsbuiten uit de voeten. In de O18, O19 en O21 kwam Ndala bij elkaar opgeteld tot 68 duels. Daarin scoorde hij twintig keer en gaf hij elf assists.

"Het hele plaatje klopt", reageert Ndala. "Het plan, de verwachtingen en de mogelijkheden om die verwachtingen waar te maken. Daarom had PSV, buiten het feit dat het een grote club is, al snel een streepje voor op de andere opties."

"Ik ben technisch, snel, direct en kan doelpunten scoren", typeert hij zichzelf. Jan Vennegoor of Hesselink, technisch manager van Jong PSV, is het daar roerend mee eens. "Joel is een bijzonder getalenteerde speler. We zijn blij dat hij in ons plan gelooft. Hij is een veelzijdige speler, die met zijn snelheid en techniek heel goed in het Nederlandse voetbal past."

Pep Guardiola liet Ndala in de voorbereiding zijn officieuze debuut maken voor Manchester City. Door de moordende concurrentie zat een echte doorbraak in het Etihad Stadium er niet in.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!