Van Brederode van AZ naar Fortuna Düsseldorf

'Van Brederode nadert AZ-exit en is hard op weg naar Duitsland'

30 augustus om 12:52
Laatste update: 30 augustus om 14:02

Myron van Brederode lijkt AZ tijdelijk te verlaten. De 21-jarige buitenspeler gaat op huurbasis aan de slag bij Fortuna Düsseldorf, meldt de Duitse tak van Sky Sport.

Van Brederode maakt sinds 2022 deel uit van de hoofdmacht van AZ. Tot op heden is het hem niet gelukt om een vaste waarde te worden bij de Alkmaarders. In de eerste twee Eredivisie-speelrondes kreeg Van Brederode nog een basisplaats, tegen FC Groningen begon hij vanaf de bank. Dit seizoen laat AZ hem naar alle waarschijnlijkheid vlieguren maken in de 2. Bundesliga, bij Fortuna Düsseldorf.

Het is onduidelijk of Düsseldorf een optie tot koop zal bedingen in de deal. De Duitse club is het seizoen goed begonnen, met twee zeges en een gelijkspel in drie wedstrijden. Met Jordy de Wijs en Vincent Vermeij komt Van Brederode twee landgenoten tegen in Duitsland.

Van Brederode, zesvoudig international van Jong Oranje, maakte tot op heden in 84 officiële wedstrijden zijn opwachting in de hoofdmacht van AZ. Daarin scoorde hij negen keer en gaf hij vijf assists.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!