PSV neemt Nagalo over van Nordsjaelland

Witte rook uit Eindhoven: PSV heeft verdediger binnen na lange zoektocht

2 september om 12:56
Laatste update: 2 september om 13:17

PSV heeft met Adamo Nagalo eindelijk zijn gewenste verdediger binnen. De Burkinees komt over van FC Nordsjaelland en tekent een meerjarig contract in Eindhoven.

PSV had Nagalo de hele zomer op de korrel, maar de Eindhovenaren gaven in eerste instantie de voorkeur aan Sepp van den Berg en Ko Itakura. Na het mislopen van dat duo kwamen Earnest Stewart en co. uit bij de international van Burkina Faso. De 1,88 meter lange stopper lag nog tot medio 2027 vast bij de Deense grootmacht, waardoor PSV een miljoenenbedrag moest neertellen om hem over te nemen. Het zou gaan om zeven tot tien miljoen euro.

"Toen PSV voorbij kwam heb ik geen moment getwijfeld", reageert Nagalo op de website van zijn nieuwe club. "PSV is voor mij de juiste club op het juiste moment. Het is geweldig om het hier te zijn. Ik kon vannacht zelfs nauwelijks slapen omdat ik zoveel zin heb in dit avontuur."

"Aan de bal ben ik zelfverzekerd en ik kan goed in dienst van het team spelen. Ik wil de beste worden en investeer daarom veel tijd in het terugkijken van beelden en het luisteren naar trainers en medespelers. Van kleins af aan wil ik tegen de beste spelen. Dat kan in de Champions League. Dat is van de Conference League een flinke stap, maar als je de beste wilt worden moet je die uitdaging aangaan."

Bij PSV moet de rechtsbenige Nagalo de concurrentiestrijd aangaan met Ryan Flamingo voor een plekje rechts in het centrum. De Burkinees werd opgeleid bij Right to Dream-acadamy, waar ook Mohammed Kudus zijn eerste stappen richting het profvoetbal zette. In 2021 sloot Nagalo aan bij de O19 van FC Nordsjaelland. Daar stootte hij uiteindelijk door tot het eerste elftal. In totaal speelde hij 114 duels voor de Denen, waarin hij vier keer scoorde en vijf assists gaf.

Na het misgrijpen bij Van den Berg, die voor Brentford koos, en Itakura, die uiteindelijk bij Borussia Mönchengladbach bleef, heeft PSV met Nagalo eindelijk de gewenste versterking voor de achterhoede binnen. In Eindhoven wordt Nagalo een van de opvolgers van de transfervrij vertrokken André Ramalho.