'PSV lijkt Ajax af te troeven voor Ndala'

'PSV blijft Ajax voor en lijkt talentvolle tiener van Manchester City te kopen'

30 augustus om 12:05
Laatste update: 30 augustus om 13:20

PSV lijkt de strijd om Joel Ndala in zijn voordeel te beslissen. De talentvolle vleugelaanvaller van Manchester City (18) is volgens het Eindhovens Dagblad voor enkele miljoenen euro's op weg naar Eindhoven.

Ndala werd de laatste dagen gelinkt aan Ajax, dat aan hem dacht als vervanger voor Carlos Forbs. De Amsterdammers werden echter niet concreet en dus zag PSV zijn kans schoon. De regerend landskampioen is inmiddels dicht bij de komst van de Engelse tiener.

PSV lijkt Ndala te huren van Manchester City met een verplichte optie tot koop. Het ligt voor de hand dat de Eindhovense club hem eerst vlieguren wil laten maken bij Jong PSV. Op termijn zou hij dan Hirving Lozano, die in de winter naar San Diego FC vertrekt, kunnen opvolgen. Ndala kan als links- en rechtsbuiten uit de voeten.

Manchester City-manager Pep Guardiola liet Ndala in de voorbereiding op het huidige seizoen debuteren. Door de moordende concurrentie in het Etihad Stadium was er echter weinig perspectief op een doorbraak. Ook AC Milan en enkele Premier League-clubs zouden voor hem in de race zijn geweest.