FC Twente kent tegenstanders in Europa League

FC Twente aan de bak: weerzien met Ten Hag op Old Trafford

30 augustus om 13:45
Laatste update: 30 augustus om 14:20

FC Twente kent zijn tegenstanders in de nieuwe competitiefase van de Europa League. De Tukkers nemen het onder meer op tegen Manchester United.

FC Twente sneuvelde tegen Red Bull Salzburg in de voorrondes van de Champions League en daalde daardoor een treetje af. Tijdens de loting voor de Europa League zat de selectie van Joseph Oosting in Pot 4, waardoor er enig geduld moest worden betracht, voordat er definitief uitsluitsel was.

Net als in de Champions League kent de Europa League niet langer een groepsfase, maar één groot competitieformat. Daarin treft de nummer drie van het voorbije Eredivisie-seizoen acht tegenstanders, waarvan vier in eigen huis en vier op vreemde bodem. FC Twente werd gekoppeld aan SS Lazio, Manchester United, Fenerbahçe, Olympiakos, Union Sint-Gillis, Malmö FF, Besiktas en OGC Nice.

Voor Erik ten Hag, manager van United, is het duel met Twente een mooi weerzien. De geboren Tukker heeft een rijk verleden bij Twente, de club waar hij werkte als assistent-trainer en ruim 250 wedstrijden voor speelde als speler.

Ploegen uit hetzelfde land konden elkaar nog niet treffen, tenzij dat niet anders kon. De eerste speelronde in de Europa League wordt afgewerkt op 25 en 26 september. Vervolgens loopt de competitiefase tot 30 januari 2025. 

De loting van FC Twente
SS Lazio (H)
Manchester United (A)
Fenerbahçe (H)
Olympiakos (A)
Union Sint-Gillis (H)
Malmö FF (A)
Besiktas (H)
OGC Nice (A)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)