'Bakker kan van Atalanta naar Lille'

'Nog een Nederlandse exit in aantocht bij Atalanta, Lille zet in op huurdeal'

30 augustus om 07:12
Laatste update: 30 augustus om 09:33

Mitchel Bakker kan Atalanta op huurbasis verlaten. Gianluca Di Marzio meldt dat Lille OSC de Nederlandse linksback graag tijdelijk over zou willen nemen.

Lille is in de zoektocht naar een linksback uitgekomen bij Bakker. De linksback staat net als Marten de Roon onder contract bij Atalanta, maar kan Bergamo dus achter zich laten. De Franse grootmacht zet in op een huurdeal. Bakker heeft nog een contract tot medio 2027 in de Serie A. Het is onbekend of Lille ook een optie tot koop wil bedingen.

Bakker kwam vorige zomer voor 9,5 miljoen over van Bayer Leverkusen. Bij Atalanta wist de inmiddels 24-jarige back nooit een onbetwiste basisspeler te worden. Bakker speelde tot nu toe 22 duels voor de Italiaanse club, die recent miljoenen binnenkreeg voor het vertrek van Teun Koopmeiners naar Juventus.

Ajax liet Bakker in 2019 transfervrij vertrekken naar Paris Saint-Germain. Bij de Parijzenaren schopte Bakker het tot het eerste elftal. Uiteindelijk speelde hij zelfs 45 duels voor PSG. In 2021 volgde een overstap naar Bayer Leverkusen, dat zeven miljoen euro voor hem betaalde. In Duitsland kwam hij tot zeventig wedstrijden, vijf goals en zeven assists.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!