Sterrenteam van Real Madrid loopt weer averij op: Cillessen en co. juichen

Sterrenteam van Real Madrid loopt weer averij op: Cillessen en co. juichen

29 augustus om 23:27
Laatste update: 30 augustus om 09:30

Het sterrenelftal van Real Madrid is al voor de tweede keer in het nog prille La Liga-seizoen tegen puntenverlies aangelopen. Op bezoek bij UD Las Palmas, waar Jasper Cillessen negentig minuten lang onder de lat stond, werd het 1-1.

Na een uitglijder in de eerste speelronde tegen RCD Mallorca en een moeizame thuisoverwinning op Real Valladolid, was er Real Madrid veel aan gelegen om een overtuigende partij op de mat te leggen tegen Las Palmas. Na vijf minuten spelen kreeg de Champions League-winnaar echter al een forse tik te verduren: Alberto Moleiro prikte de bal in de verre hoek en maakte zo de 1-0.

Na de vroege tegentreffer drong Real Madrid uiteraard aan op Gran Canaria. Mede dankzij een aantal goede reddingen van Cillessen wist de thuisploeg zijn voorsprong vast te houden in de eerste helft. In het eerste en tweede bedrijf kreeg Las Palmas zelfs ook nog enkele kansjes, maar die troffen evenmin doel.

In de tweede helft wist Real uiteindelijk alsnog langszij te komen. Na een ongelukkige handsbal van Las Palmas-verdediger Álex Suárez ging de bal op de stip. Dat cadeautje pakte Vinícius Júnior dankbaar uit: 1-1. Dat was voor Real het startsein om op zoek te gaan naar de winnende treffer, maar het was de thuisploeg die nog het dichtsbij de winnende treffer kwam. Een redelijk late goal van Las Palmas werd echter afgekeurd.

Real Madrid wist uiteindelijk ook niet meer te scoren, waardoor het tweede puntenverlies in drie La Liga-wedstrijden dit seizoen al een feit is voor de formatie van Carlo Ancelotti. Dat is een hard gelag voor Real Madrid, dat met onder meer Kylian Mbappé, Vinícius, Luka Modric, Federico Valverde en Antonio Rüdiger grote namen op het veld had staan.