Farioli: 'Ik hou van Ajax-spelers'

Farioli: 'Ik wil mijn telefoon het liefst uitzetten, want ik hou van ze'

29 augustus om 22:40
Laatste update: 29 augustus om 22:47

Francesco Farioli is geslaagd in zijn eerste belangrijke missie door Ajax naar de competitiefase van de Europa League te leiden. De trainer is blij met zijn spelers, maar gaat wel enkele spannende dagen tegemoet.

Farioli kijkt de ontwikkelingen op de transfermarkt bepaald niet rustig aan. "Relaxed is niet het juiste woord. Het liefst zou ik mijn telefoon uitzetten en geen belletjes meer krijgen van Alex", doelt hij in gesprek met Ziggo Sport op technisch directeur Alex Kroes. "Want als het aan mij ligt hou ik alle jongens dolgraag hier. Ik hou van ze en wil dat ze blijven." Als er geen transfers meer plaatsvinden bij Ajax, dan is dat voor de Italiaan helemaal prima. "Absoluut."

De jonge oefenmeester is heel blij met de zege van Ajax tegen Jagiellonia Bialystok (3-0), waardoor de Amsterdammers verzekerd zijn van de Europa League. "Het was een lange reis. Zes wedstrijden, drie rondes. Het was ons eerste doel. We pakken echt onze kansen. Natuurlijk zijn we heel blij. Deze jongens bewijzen dat ze hetzelfde team zijn, maar met een andere sfeer en een andere energie. Ook de fans waren geweldig vandaag. Het was genieten."

Volgens Farioli zal Ajax de komende dagen de batterijen opladen. "Bijna elf weken werk zit erop. We hebben nu een paar dagen om te rusten. De jongens verdienen een paar vakantiedagen, zodat ze daarna fris terugkomen."