'Itakura niet van Gladbach naar PSV'

'Streep door de rekening voor PSV: toptarget komt niet naar Eindhoven'

29 augustus om 21:08
Laatste update: 29 augustus om 22:43

PSV lijkt een streep te moeten zetten door de naam van Ko Itakura. De Eindhovenaren zagen ook hun laatste bod op de 27-jarige verdediger worden afgeslagen door Borussia Mönchengladbach, meldt het Eindhovens Dagblad.

PSV loopt zodoende weer een blauwtje in de jacht naar een nieuwe mandekker. Eerder greep technisch directeur Earnest Stewart al naast Sepp van den Berg en Mikayil Faye. Ook Itakura lijkt definitief niet te komen, stelt het ED donderdagavond. Vijftien miljoen euro plus bonussen is niet genoeg om hem los te weken.

Gladbach heeft laten weten dat het de Japanse international niet meer wil verkopen, nu het geen tijd meer heeft om een vervanger aan te trekken voor de transferdeadline. In Duitsland gaat de markt vrijdagavond al op slot. Eerder hanteerde Gladbach nog een vraagprijs van 20 miljoen. Overigens was PSV persoonlijk al wel rond met Itakura. 

Het is daardoor de vraag hoeveel defensieve versterkingen trainer Peter Bosz nog krijgt. Met Rick Karsdorp is de gewenste rechtsback bijna binnen, maar PSV zoekt nog naar een centrale verdediger en linksback. Het inlijven van twee spelers voor die posities is 'nog geen appeltje, eitje'. 'De club kan kiezen voor opties die bijvoorbeeld in Engeland afvallen bij de topclubs, of een transfervrije speler.'

Voor het centrum van de verdediging passeerden de laatste dagen nog verschillende namen de revue. Hoe concreet PSV nog is voor Mees Hilgers (FC Twente), Danilho Doekhi (Union Berlin) en Adamo Nagalo (FC Nordsjaelland), is afwachten.

Hoewel PSV in het geval van een transfervrije speler niet gebonden is aan de deadline, is er wel een andere reden om haast te maken. Spelers moeten op 3 september zijn ingeschreven om mee te mogen doen aan de competitiefase van de Champions League.