Alex Kroes licht komst Weghorst toe

Alex Kroes licht komst Weghorst toe: 'Vier spitsen niet te veel voor Ajax'

29 augustus om 19:56

Alex Kroes vindt niet dat Ajax te veel spitsen in huis heeft na de komst van Wout Weghorst. De Amsterdammers presenteerden de Oranje-international donderdag, hoewel ook Brian Brobbey, Chuba Akpom en Julian Rijkhoff nog in de Johan Cruijff Arena actief zijn.

Technisch directeur Kroes legde voor de camera van Ziggo Sport uit waarom Ajax zich toch heeft versterkt met Weghorst. "Omdat wij Wout een heel goede spits vinden. Doelpuntenmaker, harde werker, topsportcultuur. Dat vinden we heel belangrijk bij Ajax."

Vier spitsen vindt Kroes dus niet te veel van het goede. "Nee, dat vind ik niet teveel. Er kan uiteindelijk maar één spits spelen, afhankelijk van hoe je speelt twee. Maar bij Ajax speelt normaal gesproken één spits. We hebben tot januari 23 wedstrijden, heel belangrijke wedstrijden ook, want we willen in meerdere competities meespelen. Wij vonden dit een heel goede speler voor ons, op dit moment. Niet alleen voor de komende maanden, maar ook de windows erna. Je moet altijd iets verder kijken, dan zes maanden vooruit."

Kroes laat in het midden of het invloed heeft op de toekomst van Brobbey en Akpom. "Dat weet ik niet, of er de komende dagen nog iets gaat veranderen. Dan bedoel je waarschijnlijk vooral morgen", doelt hij op de transferdeadline in meerdere Europese competities. "Nou, dat weet ik niet. Er spelen allerlei dingen rond beide spelers", stelt Ajax' td. "Maar of er echt iets gaat gebeuren, dat kun je heel moeilijk voorspellen en inschatten."

"Maar nogmaals, we hebben Weghorst niet alleen gehaald omdat dan de een of de ander per se weg zou moeten. We spelen heel veel wedstrijden in alle competities. Weghorst kan daarin een heel belangrijke speler voor ons, naast Chuba en Brian as well", aldus Kroes.