Ajax vier weken zonder Berghuis

Tegenvaller Ajax: Farioli onthult langere absentie van Berghuis

29 augustus om 19:45

Ajax moet het liefst vier weken stellen zonder Steven Berghuis. Dat vertelde trainer Francesco Farioli voorafgaand aan het duel met Jagiellonia Bialystok, in de play-offs van de Europa League.

Berghuis raakte deze week geblesseerd tijdens de training. Ajax moet het voorlopig dus zonder zijn spelmaker stellen, die in de heenwedstrijd met de Polen nog een ijzersterke indruk maakte. Hij onderging woensdag een MRI-scan. "Het is een blessure die wat tijd kost. We verwachten iets van vier weken", aldus Farioli bij Ziggo Sport. "Hij is heel gemotiveerd om zo snel mogelijk terug te keren. Hij werkte vanochtend alweer heel hard. We zullen de interlandperiode gebruiken voor zijn herstel."

Berghuis lijkt in ieder geval tegen FC Utrecht (15 september), Fortuna Sittard (18 september) en Go Ahead Eagles (21 september) te ontbreken, en mogelijk ook tegen RKC Waalwijk (29 september). De Klassieker hoeft de aanvallende middenvelder daarentegen niet te missen. Die gaat zondag niet door vanwege de politieactie.

De Amsterdammers kunnen wel beschikken over Steven Bergwijn, die donderdag in de basis begint. "We hebben een gesprek gehad. Ik heb het gevoel dat hij elke week beter en beter wordt. Hij is nu twee weken bij het team. Hij heeft nog geen negentig minuten in de benen, maar hij is fit genoeg om te starten. Ik vroeg het hem gisteren (woensdag, red.) en hij zei dat hij zich goed voelt. Hij is een speler die we op zijn best nodig hebben."