Sneijder: 'Weghorst wordt niet de eerste spits van Ajax"

Sneijder ziet 'breedteversterking' voor Ajax: 'Ik denk dat iedereen heel blij is'

29 augustus om 19:28

Wout Weghorst is een breedteversterking voor Ajax. Dat stelt Wesley Sneijder, die wel snapt dat de Amsterdammers hebben besloten om de 32-jarige spits binnen te halen.

"Prima", zegt Sneijder bij Ziggo Sport over de komst van Weghorst. Hij ziet het als een 'breedteversterking'. "Hij zal niet de eerste spits van Ajax worden. Dat zal hij wel willen, Weghorst kennende."

"Weghorst is een knokker, een type dat ze hier nodig hebben, die ze missen. En hij heeft wat meegemaakt in het buitenland en de laatste tijd bij het Nederlands elftal. Dus ik denk dat iedereen heel erg blij is met deze transfer."

Sneijder gaat verder: "Weghorst maakt natuurlijk ook wel zijn goaltje hier en daar. Daar is Ajax naar op zoek, hoewel ze met Chuba Akpom ineens ook een doelpuntenmachine hebben."

Akpom maakte vorige week een hattrick tegen Jagiellonia Bialystok. De Engelse aanvaller is voor de return in de play-offs van de Europa League gepasseerd ten faveure van Brian Brobbey. Weghorst tekende eerder op de dag voor twee jaar in Amsterdam.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!