PSV heeft Karsdorp bijna binnen

'PSV handelt razendsnel en heeft Karsdorp zo goed als binnen'

29 augustus om 19:18
Laatste update: 29 augustus om 19:45

PSV heeft Rick Karsdorp al zo goed als binnen. Dat melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad donderdagavond. Alleen de medische keuring staat de overstap van de 29-jarige rechtsback nog in de weg.

Karsdorp heeft al gesproken met trainer Peter Bosz en gaat zo goed als zeker met PSV de Champions League in, zo stelt VI. Ook het ED oordeelt dat het er goed uit ziet. De voormalig Feyenoorder moet in het Philips Stadion de opvolger van de naar AS Monaco vertrokken Jordan Teze worden.

PSV handelt zodoende razendsnel, nadat Karsdorp eerder op de dag zijn contract bij AS Roma ontbonden zag worden. De drievoudig Oranje-international kon daardoor transfervrij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Meteen toonden de Eindhovanaren interesse, schreven het ED en VI al.

De nood in de PSV-defensie is op dit moment hoog. Jordan Teze, André Ramalho, Armel Bella-Kotchap, Shurandy Sambo en Patrick van Aanholt vertrokken deze zomer uit Eindhoven. En Armando Obispo, Mauro Júnior en Sergiño Dest zijn nog geblesseerd. Die eerste twee worden na de interlandperiode wel weer terugverwacht, maar Ryan Flamingo, Olivier Boscagli en Fredrik Oppegard zijn op dit moment de enige fitte verdedigers in de selectie van Bosz.

Technisch directeur Earnest Stewart is druk op zoek naar verdedigende impulsen. Zo is de Amerikaan ook druk bezig met de komst van centrale verdediger Ko Itakura van Borussia Mönchengladbach. Ook een linksback staat nog op het wensenlijstje, waarvoor de namen van Renan Lodi en Nicola Zalewski al vielen.

Met Karsdorp wordt de vacature op rechts alvast ingevuld. De Nederlander speelde sinds 2017 voor AS Roma, waar hij goede en mindere periodes afwisselde. Hij kwam uiteindelijk tot 157 offciële optredens voor de Italianen. Hij won met Roma onder meer de Conference League in 2022, ten koste van zijn oude liefde Feyenoord.