Weghorst geeft eerste reactie na langverwachte Ajax-transfer

Opgeluchte Weghorst reageert op Ajax-transfer: 'Wat de doorslag gaf?'

29 augustus om 17:54
Laatste update: 29 augustus om 18:01

Wout Weghorst denkt dat hij een belangrijke kracht kan worden voor Ajax. In zijn eerste interview als Ajacied, geeft de kersverse aankoop zijn kijk op de rol die hij hoopt te gaan vertolken voor zijn nieuwe club.

De transfer van Weghorst naar Ajax hing al sinds het EK in de lucht. Eindelijk is Weghorst nu uit de wachtkamer, zo ziet hij het zelf. "Ja, dat is fijn. Het heeft even geduurd. Je bent in een positie waarin je letterlijk in de wachtkamer zit. Ik moest wachten tot de deal beklonken was", vertelt de spits aan de officiële kanalen van Ajax.

Dát hij de transfer naar Amsterdam wilde maken, had de Oranje-international echter al snel duidelijk. "Ik had zelf snel duidelijk welke kant het op moest gaan, daardoor kon ik rustig blijven. Voor mij was direct duidelijk dat ik graag terug wilde naar Nederland. De laatste jaren heb ik voor veel verschillende clubs gespeeld. Ik ben veel verhuisd en de familie is altijd meegegaan. Ik had nu zoiets van: ik wil graag naar huis. Op het moment dat Ajax kwam, was dat een enorme eer."

Weghorst kreeg, door gesprekken met de club, de trainer en de spelers, direct een welkom gevoel. "Ajax heeft er alles voor gedaan. Die waardering voel ik enorm. Wat de doorslag gaf? Het proces en de weg waar ze naartoe gaan. Maar allereerst hoe ze mij zien. Wat ik kan toevoegen aan de club, dat sprak me aan. Gaandeweg ga je wat meer voetbalinhoudelijk praten. Over de manier van spelen en al die facetten. Toen werd bevestigd: dit past goed", zo vertelt hij.

Wat zijn eigen rol binnen het proces van Ajax wordt, is volgens Weghorst duidelijk besproken. Enkele criticasters hebben echter hun twijfels over Weghorst als 'echte Ajax-spits'. "Ik moet heel veel toevoegen", stelt de spits echter. "Allereerst alles wat ik heb. Dat zal ik elke dag dat ik hier onder contract sta doen. Ajax is voor mij de allergrootste club van Nederland en hoort altijd om de prijzen te spelen. Het is duidelijk dat het de laatste jaren onrustig is geweest, maar juist de wederopbouw vind ik mooi. Ik ben inmiddels 32. Ook buiten het voetbal om heb ik, met de dingen die ik heb meegemaakt, het gevoel dat ik daar een dragende rol in kan vervullen. Leading by example, dat is wat ik graag wil."