Weghorst over keuze voor rugnummer 25

'Ajax-fan' Weghorst draagt rugnummer op aan opa: 'Misschien moet dit hem zijn'

29 augustus om 16:26

Wout Weghorst gaat bij Ajax met rugnummer 25 spelen. De reden daarachter is een bijzondere: de kersverse aanwinst draagt het nummer op aan zijn opa, die groot fan was van de Amsterdamse club.

Weghorst is donderdag gepresenteerd door Ajax. Hij tekent in Amsterdam een contract tot de zomer van 2026. De 32-jarige spits is dolblij met zijn stap. "Ik had als kleine jongen een Ajax-tenue en ik kan nog goed herinneren dat mijn opa echt Ajax-fan was", vertelt hij op de clubkanalen. "Zo is het begonnen. Als kleine jongen had ik een Ajax-pyjama en een shirt van Litmanen, dat was toch wel mijn idool. Van hem had ik een poster."

"Vanaf het moment dat Ajax kwam dacht ik: wow, dit is supergaaf." Op het moment dat Weghorst het veld van de Johan Cruijff Arena betrad als speler van Ajax, kwam er emotie los. "Dat ik hier nu sta en het veld oploop met mijn kinderen als speler van Ajax. Daar had mijn opa zeker van gedroomd."

Achter rugnummer 25 zit een verhaal. "Mijn opa was dus fan van Ajax en het is zijn sterfdag. Ik was laatst aan het appen met mijn vader: welk nummer zal ik nemen? Ik vroeg hem of opa nog een lievelingsgetal had. Dat weet ik niet... 18, 7?", reageerde de vader van Weghorst. "Toen keek ik naar zijn sterfdag en dat is 25. Daarna, toen ik in Engeland terug in het hotel kwam en mijn pasje pakte, stond daar 25 op. Toen dacht ik: misschien moet dit hem wel zijn."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!